čtvrtek 28. března 2013

Když se zamiluje kůň...

Do patnácti let jsem vyrůstala bez sourozence a bylo mi to, popravdě řečeno, líto. Naštěstí jsem měla stejně starého bratrance, se kterým jsem se vídala opravdu často. Dokonce jsem měla to štěstí, že jsem s ním od šestého ročníku chodila do jedné třídy. Seděli jsme spolu v lavici. Proto mi přirostl k srdci stejně jako jeho tři dcery. Ta prostřední, Klárka, v pondělí oslaví už šesté narozeniny. A protože miluje koníčky, dárek je tématický. Snad se jí bude líbit.


Před rokem jsem už jeden podobný, taky pro Klárku, ale dceru kamaráda, šila. Zaštrachala jsem v albu a našla fotku. Tak schválně: Který je hezčí?


středa 27. března 2013

Ema naopak


Když byla dcera malá (1 -2 roky), dělala všechno naopak. Řekla jsem ji, nesahej na světýlko. Ona ho shodila. Nešlapej do kaluže. Cákla tak, že mě postříkala. Když jsem ji plácla na zadeček, urazila se a nebavila se se mnou. Někdy zase křičela přes celý obchod a dělala mi ostudu. Popravdě jsem z toho byla hodně nešťastná. Všichni okolo mi to vyčítali. Každý z nich by to zvládl lépe. Komu se nenarodí živé a dominantní dítě, ten to nikdy nepochopí. (Nikdy by mě nenapadlo, že z ní vyroste plachá a nesmělá slečna.) Nakonec  jsem vymyslela pohádku a hru o Emě naopak. Kterou jsme hráli  tak dlouho, až jí ty naschvály omrzely.

Když jsem uviděla tento Belletčin střih, zavzpomínala jsem na ty dávné časy, kdy jsem si připadala tak bezmocná a unavená. Teď bych se do té doby hrozně ráda vrátila a vše řešila s nadhledem, který si většina učitelů časem vytvoří.

Přeji Vám všem krásné Velikonoce. Užijte si každou chviličku se svou ratolestí, protože čas hrozně rychle letí a nic už nejde vrátit zpět.










úterý 19. března 2013

Kovářova kobyla chodí bosa


Strašně jsem potřebovala novou peněženku. Ta stará vypadala jako "prase" (špinavá a roztrhaná). Konečně si nebudu dělat ostudu. Potřebuji hodně místa, ne na peníze, ty jsem neměla a ani mít nebudu, ale na karty, vizitky a účtenky. Je ušita ze zbytků mých nejoblíbenějších látek. Škoda, že jsem si jich koupila tak málo. Hezký den, švadlenky.





sobota 9. března 2013

Kosmetická taštička


Kamarádka měla narozeniny a já jsem potřebovala nějaký dáreček. Když jsem uviděla tuto taštičku, věděla jsem, že je to to pravé. Nevím, jestli je to dokonalá kopie, ale doufám, že se bude líbit. Hezký den, švadlenky.





neděle 3. března 2013

Peženěnka

Když byla Kristýnka malá, říkala místo peněženka PEŽENĚNKA. Tuto dostala k narozeninám. A protože ji dávám dárky k narozeninám průběžně už od Vánoc, tak ani nedokážu říct, který dárek v pořadí to je. :-)





Dvoukomorová

Když Belletka vyhlásila, že se bude šít dvoukomorová taška, věděla jsem , že to výzva, které se chopím. Tak je dobojováno. Sice má své mouchy, ale zvládla jsem ji. Je pro syna do klavíru na noty. Výšivku si vybral sám. Našel ji u Lenky a prostě ji musel mít.